ACTIVITEIT

cope with stress

Cursus Omgaan met Stress in Santpoort 4x

Cursus Omgaan met Stress in Santpoort 4x

Geconfronteerd worden met gezondheidsproblemen brengt doorgaans veel stress met zich mee. Daarnaast kan je dagelijks leven ervoor zorgen dat er nog meer stress ontstaat. Je kunt hierbij denken aan privé- of werksituaties. Deze verschillende vormen van stress stapelen zich dan op. Stress kan je leven flink beïnvloeden. Gelukkig kun je leren om stress beter te herkennen en te verminderen.

Tijdens de cursus stressmanagement leer je hoe je met je gedachten je gevoel beïnvloedt en hoe je die gedachten kunt sturen zodat je minder stress ervaart. Je leert te bepalen wat je energie kost en wat je juist energie oplevert. Voor jezelf opkomen en ‘nee’ durven zeggen komen aan bod. Ook praten we over piekeren. Twee verschillende technieken waarmee je kunt ontspannen helpen verder om onnodige stress aan te pakken.

De training wordt gegeven door psycholoog Yvonne Schulte-van Maaren.
Yvonne heeft 10 jaar hartpatiënten en -revalidanten begeleid. Daarnaast heeft zij in het LUMC Leiden promotieonderzoek gedaan naar de behandeling van angst en depressie. Ook heeft zij lesgegeven aan psychologiestudenten.

Wanneer:
dinsdag 5 september 2023  10:00-11:30 uur
dinsdag 12 september 2023  10:00–11:30 uur
dinsdag 19 september  2023  10:00-11:30 uur
dinsdag 26 september 2023 10:00-11:30 uur

Waar:
Santpoort Noord

Aanmelden is verplicht. Dit kan per e-mail op: info@inloophuiskennemerland.nl
De eigen bijdrage voor de totale training is € 20.

Wat zegt een ex-deelneemster:

Een aanrader!

Vorig jaar oktober heb ik de cursus ‘Omgaan met stress’ gevolgd, die door Yvonne Schulte wordt gegeven. Zij weet in een korte tijd een heel veilige en prettige sfeer te creëren, samen met de deelnemers. We waren met een klein groepje, waardoor er voor ons allemaal ruimte was om ons verhaal te kunnen doen en delen, de oefensituaties met elkaar te bespreken en dat in een heel veilige omgeving.

De hoeveelheid theorie is zeer behapbaar, concreet en duidelijk en Yvonne geeft veel ruimte voor een open gesprek. Ik heb een veel duidelijker beeld gekregen van mijn energie vreters en energie gevers en dit helpt mij elke dag. Of de handvatten ‘leren nee zeggen’, ook zo praktisch. Het meest waardevolle, waar ik me meer bewust van ben geworden, is dat ik wel degelijk zelf invloed heb op mijn eigen gedachten en gevoelens. Dat ik geneigd ben om niet-effectieve gedachten voorrang te geven en dat die gedachten mij vaak verdrietig maken of dat ik ga piekeren. Ik heb geleerd om me consequent af te vragen: ‘schiet ik er iets mee op’ en ‘klopt het wel wat ik denk’? Dit geeft mij zoveel meer ruimte.

Kortom, ik ben heel blij dat ik deze cursus heb gevolgd, eigenlijk zou ik willen zeggen dat iedereen zichzelf dit zou moeten/willen gunnen!

 


19 september 2023

10:00 - 11:30

Santpoort-Noord

+ Google Maps

023 - 88 85 367