ACTIVITEIT

Yoga

Herstel-yoga bij kanker, 4 gratis proeflessen in Haarlem

Herstel-yoga bij kanker, 4 gratis proeflessen in Haarlem

Onze Haarlemse yogadocent Jeanette Vlasman volgt de specialisatie ‘Herstel-Yoga’. Het is een specialisatie voor yogadocenten die een erkende yogaopleiding gevolgd hebben en lid zijn van de Vereniging voor Yogadocenten.

Wat is Herstel-Yoga?

Yoga kan enorm ondersteunend zijn voor mensen met/na kanker, het is een goede aanvulling op de reguliere zorg. Yoga geneest de ziekte niet, maar kan helpen bij het herstel en de verwerking ervan. Yoga bij/na kanker verlicht lichamelijke en psychische klachten. Het maakt gebruik van veilige, zachte en effectieve houdingen en bewegingen. Daarnaast van oefeningen om de ademhaling te verbeteren, te ontspannen en wervelende gedachten tot rust te laten komen. Alle oefeningen zijn erop gericht het zelfherstellend vermogen te versterken en gezondheids- en psychische klachten te verminderen. Lichaam en geest komen meer in balans, het immuunsysteem wordt actiever en stress reacties in het lichaam gaan omlaag. Zo kan yoga de kwaliteit van leven verbeteren. Er is overtuigend wetenschappelijk bewijs voor de werking van herstel-yoga bij kanker. En er is een groeiende belangstelling voor yoga als ondersteuning bij de behandeling en genezing van kanker, zowel bij mensen met kanker als artsen en yogadocenten.

Voor deze specialisatie gaat Jeanette graag een aantal proeflessen verzorgen voor bezoekers van ons Inloophuis die geconfronteerd zijn met kanker, om kennis te maken met deze vorm van yoga.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat dit voor jou kan betekenen? Zou je het wel eens willen uitproberen? Altijd gedacht dat je voor yoga soepel en lenig moest zijn? Vind je het een mooi idee om daar het nieuwe jaar mee te beginnen? Geef je dan op voor vier gratis lessen! We starten 17 januari. Er gaat een intake aan vooraf waarbij je een formulier krijgt toegestuurd. Naar aanleiding daarvan heb je vooraf met Jeanette een persoonlijk gesprek om kennis te maken en goed inzicht te krijgen in je gezondheidssituatie. De lessen zijn in een kleine groep van maximaal zes mensen.

Waar:                  Inloophuis Kennemerland, Leonardo Da Vinciplein 73, Haarlem

Wanneer:           Dinsdagmiddag 17, 24 en 31 januari en 7 februari

Tijd:                     14:00 – 15:15 uur

Wie:                      Jeanette Vlasman

Kosten:                Gratis

Aanmelding:      info@inloophuiskennemerland.nl

Datum:
7 februari 2023
Tijd:
14:00 - 15:15