ACTIVITEIT

Lotgenotencontact themabijeenkomst – Haarlem

Lotgenotencontact themabijeenkomst – Haarlem

 Het met elkaar kunnen delen, herkenning en erkenning van elkaars situatie kan veel ruimte geven.

De eigen inbreng en behoefte van de deelnemers zullen een leidraad zijn voor deze middag. In een open en respectvolle sfeer kunnen verschillende thema’s aan de orde komen.

Kom je ook? Je bet van harte welkom.

In mei is het thema bij de lotgenotengroep (wederom): Omgang met familie, vrienden en bekenden 

Het bericht dat je ziek bent of je naaste ziek is zal mensen om je heen ook raken. Misschien verandert je relatie met familie, vrienden en bekenden.  Met sommige mensen kan het contact intensiever worden, met anderen juist afstandelijker.

Een minder goed contact kan door verschillende dingen komen. Het kan zijn dat mensen niet weten hoe zij moeten reageren op het slechte nieuws. Of omdat ze zich onzeker voelen hoe ze zich moeten gedragen. Anderen vinden het misschien te confronterend en trekken zich daardoor terug.

Het kan ook zijn dat je zelf heel anders reageert dan vroeger. Door de ziekte of doordat je zoveel heeft meegemaakt. Hierdoor kunnen bekenden je misschien minder goed begrijpen of omgekeerd.

Als goede vrienden of familie afhaken

Soms haken mensen die dichtbij je staan af. Misschien voel je je hier boos of verdrietig over. Het kan ook een eenzaam gevoel geven. Erover praten kan soms helpen, anderen kunnen je steun geven. Accepteren en loslaten kan ook rust geven. Het is vaak niet makkelijk, maar uiteindelijk kan het de beste manier zijn om met de situatie om te gaan.

Zelf afstand nemen

Je kunt ook zelf ervoor kiezen om afstand te nemen van bepaald mensen. Wie is er nog belangrijk voor je en wie is minder belangrijk? Hierin keuzes maken kan helpen om de tijd die je nog hebt zo prettig mogelijk door te brengen.

Waar / Wanneer Haarlem op de 1e donderdag van de maand om 14 uur (in de maand mei éénmalig op de 2e donderdag i.v.m. Bevrijdingsdag)

Wie: Yvonne Schulte

Kosten: Gratis

Afspraken 

  • Reserveren is verplicht via mail: info@inloophuiskennemerland.nl. Pas na een bevestiging is afspraak gegarandeerd.
  • Er kunnen per keer 6 gasten plus de begeleidster in de ruimte verblijven

12 mei 2022

14:00 - 15:30

Haarlem Schalkwijk

+ Google Maps

023 - 88 85 368

Gratis