ACTIVITEIT

Mindfulness x

Mindfulness Training in Haarlem

Mindfulness Training in Haarlem

Wat is mindfulness?

Hoe gaat het nu met je? NU, echt nu. Vaak zijn we zo bezig met het verleden of de toekomst. ‘Aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel’, daar draait het om bij Mindfulness. Dit zorgt voor meer rust, energie en bewustere keuzes.

Training

Deze 9-weekse Mindfulness training is een aandachttraining, waarin we werken aan het vergroten van de vaardigheid om met open aandacht in het hier en nu te blijven, zonder oordeel. We leren om gewoon aanwezig te zijn bij wat er zich in het moment voordoet, zonder er iets aan te hoeven veranderen.

“Van een leven op de automatische piloot naar een leven met aandacht”

De mindfulnesstraining helpt je vaardigheden te ontwikkelen om op een andere manier om te gaan met stress en daaraan gerelateerde klachten. In deze methode staat het beoefenen van ‘mindfulness’ of aandacht centraal. Met behulp van aandachtsoefeningen leer je zien hoe automatische reactiepatronen ontstaan en wat deze tot stand brengen. Door het doen van verschillende oefeningen word je bewuster hoe stress je beïnvloedt. Je leert minder vanuit een automatische reactie te handelen waardoor stress, angst en lichamelijke klachten afnemen.

NB: doordat je Mindfulness alleen kunt leren door er dagelijks mee bezig te zijn, vraagt deze training een tijdsinvestering van minimaal 30 minuten per dag.

Trainer: Christel Zwemmer, gecertificeerd Lifecoach, Mindfulness & Compassietrainer.

Eind 2016 ben ik getroffen door borstkanker. Hierdoor heeft het jaar 2017 voor mij in het teken van ziek zijn en herstel gestaan. Met compassievolle zelfzorg heb ik weer balans in mijn leven en weet ik als geen ander hoe belangrijk Mindfulness, (zelf)compassie, en liefdevolle begeleiding is.

Wanneer : 8 dinsdagen (ochtend of middag), een stiltebijeenkomst en een terugkommiddag.

Data in 2022 : 5, 12, 19 april, 3, 10, 17, 24 en 31 mei (data terugkomdag en stilteochtend volgen later)

Voor wie : Voor mensen met en na kanker en hun directe naasten.

Kosten : De eigen bijdrage voor de totale training is 100 euro inclusief werkboek

De training bestaat uit:  een telefonische intake; 8 bijeenkomsten van 2,5 uur; een stilte bijeenkomst; een terugkomdag en een werkboek

Aanmelding of meer informatiereserveren@inloophuiskennemerland.nl
of telefoon: (023) 888 53 68.


31 mei 2022

09:30 - 11:30

Haarlem Schalkwijk

+ Google Maps

023 - 88 85 368

€100