ACTIVITEIT

Inloophuis Kennemerland Zwemmen

Oncologisch zwemmen met SanTwee

Oncologisch zwemmen met SanTwee

Zwembad PreSport in Haarlem biedt in samenwerking met Inloophuis Kennemerland en fysiotherapie praktijk SanTwee iedereen die kanker heeft (gehad) de gelegenheid om in een veilige omgeving te bewegen in het water.

Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen.

Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. In het warme zwembadwater (32°C) ben je vrij, je ervaart minder beperkingen en je kunt de belasting op je spieren doseren. Maar bovenal is het genieten, want bewegen is leven! Bewegen in groepsverband is plezierig en motiverend. Je zwemt onder deskundige begeleiding van een oncologisch fysiotherapeut. Deze ziet er op toe dat je jezelf niet te veel, maar ook niet te weinig inspant.

De begeleiding van het zwemmen is in handen van fysiotherapeut Angela van der Putten, zij is verbonden aan de fysiotherapie praktijk SanTwee. Een vrijwilliger van het Inloophuis Kennemerland zal u in de hal ontvangen.

Om alles in goede banen te kunnen leiden willen we je graag wijzen op onderstaande afspraken.

Oncologisch zwemmen bij fysio San Twee / afspraken

  • Reserveren is verplicht via mail: info@inloophuiskennemerland.nl. Pas na een bevestiging is je zwemafspraak gegarandeerd.
  • Er kunnen per keer maximaal 9 gasten plus de fysiotherapeut in de zwemruimte verblijven
  • Bij het zwembad kan er aan- en uitgekleed worden in de kleedkamers
  • Kom circa 15 minuten voor de les naar het zwembad
  • Het is mogelijk om nadien koffie te drinken en na te praten

Kosten

€ 5 per keer, inclusief begeleiding (strippenkaart).

Locatie

PréSport San Twee
Sandenburg 2
2036 PR Haarlem

Wij hopen van harte dat je het plezier van de zwemoefeningen kan ervaren en kan genieten van de ontspanning in het warme bad.


9 juli 2024

12:00 - 13:00

Haarlem Schalkwijk

+ Google Maps
023 - 88 85 368

€5