ACTIVITEIT

Inloophuis Kennemerland centrum voor leven met en na kanker Yoga

Yoga door Inge

Yoga door Inge

De diagnose kanker maakt je in één klap bewust van de kwetsbaarheid van je lichaam.

Het idee van het lichaam als iets dat er gewoon is, als zekerheid, is verdwenen. Te midden van alle turbulentie die de ziekte met zich meebrengt, kan yoga een concreet hulpmiddel zijn. Het is een bewustwordingsproces, waarin je leert kijken naar je eigen geestelijke en lichamelijke mogelijkheden.

Contact maken met je lichaam

De bewegingen in de yoga nodigen je uit om te luisteren naar “hoe het met je is” en brengen je door je beperkingen heen bij je kracht. Helende yoga leert je ontspannen, contact te maken met je lichaam en je bewust te worden van wat er speelt op dit moment. Eenvoudige oefeningen leren je op een natuurlijke wijze met je ziekte om te gaan. Deze lessen zijn goed te volgen tijdens en na de medische behandeling.

Ontspanning

In deze ontspannende, afwisselende bijeenkomsten oefen je om tot rust te komen. Je leert oefeningen die je helpen om weer (meer) te ontspannen, ruimer te ademen, je lichaam beter te voelen en je gedachten meer in het hier en nu te houden. Je hoeft niets te kunnen en geen ervaring te hebben. Yoga is geschikt voor iedereen. Je zult al snel merken hoeveel je zelf kunt doen aan ontspanning.

Begeleiding

De yoga wordt gegeven door Inge Bemelmans.

Afspraken

  • Reserveren is verplicht via mail: info@inloophuiskennemerland.nl. Pas na een bevestiging is je yoga-afspraak gegarandeerd.
  • Er kunnen per keer maximaal 5 gasten plus de yogadocent in de yogaruimte verblijven.
  • Trek makkelijke kleding thuis aan
  • Neem twee handdoeken mee

24 november 2023

09:30 - 10:45

Santpoort-Noord

+ Google Maps

023 - 88 85 367

€5