Inloophuis Kennemerland (Centrum voor Leven met en na kanker) organiseert een speciale verwendag voor maximaal 8 vrouwen i.s.m. Stichting Contacthond. Nadat alle behandelingen tegen kanker afgerond zijn ziet het leven er meestal anders uit dan voor de diagnose. De behandelingen vergen veel van je lijf en hebben daarna vaak vergaande gevolgen voor het dagelijks leven, zowel fysiek als mentaal. De verwendag STERKER NA KANKER helpt je te onderzoeken waar je staat, waar je diep in je hart heen zou willen en wat daar aan de weg staat.

Een hele dag die in het teken staat van doelen verkennen en formuleren en samen onderzoeken welke verandering nodig is om een eerste stap naar jouw doel te zetten. Vaak is die eerste stap de lastigste. Het begint met erkennen dat het leven zoals je dat kende voor je ziek werd niet meer terug komt. En het vergt een beetje moed om te leren omarmen wat er voor in de plaats is gekomen.

De verwendag is een mix van werken en ontspannen. Onder begeleiding van een creatief therapeut ga je verkennen wat er precies in je leven is veranderd en hoe jouw ideale 2.0 versie er uit ziet. Een oncologie fysiotherapeut geeft je een ontspannende massage en advies in geval van fysieke beperkingen, door bijvoorbeeld lymfeoedeem. Uniek is dat we bij de coaching sessies gebruik maken van therapiehonden. Aan de hand van eenvoudige opdrachten met de honden ga je aan den lijve ondervinden wat jou weerhoudt om je nieuwe doelen te realiseren. Je wordt begeleid om jouw doelen en obstakels helder voor jezelf verwoord te krijgen. Zodat je scherp ziet wat een volgende stap zou kunnen zijn op weg naar een bij jou passend leven. Je krijgt daarnaast ook een kleur- en styling advies passend bij die nieuwe ik, alsook een kapsel advies en knipbeurt (indien gewenst) door een van Nederlands top hair stylistes. We ronden de dag af in de groep met een evaluatie wat jouw eerste stap gaat worden op weg naar een leven na de kanker.

PRAKTISCH

Locatie: Stichting Contacthond, Spieringweg 583-A in Vijfhuizen.

Datum en tijdstip: Zondag 6 november van 09:30 – 16:00 uur.

Kosten: Deze verwendag, inclusief lunch en drankjes, kan dankzij een fonds aangeboden worden voor maar 50 euro per persoon. Vol is Vol!

 

Ben je nieuwsgierig of wil je je opgeven? Mail naar: info@inloophuiskennemerland.nl